Filtrează
După categorie
Vin liniștit | Vin spumant | Vinars | Băuturi spirtoase | Oţet | Promoții | Accesorii |

Culoare

Asocieri culinare
Carne roşie | Desert | Salată | Fructe de mare | Peşte | Aperitive | Carne albă |
Tip
Sec | Demisec | Demidulce | Dulce | Brut |

  
Tămâioasă Românească


0    0 review-uri
alb | dulce

Tămâioasa Românească este vinul select pe care-l cauți. Medaliat cu aur, acest vin dulce e versatil și poate acompania aperitive, feluri principale pretențioase, dar și deserturi. Notele de trandafir, fagure de miere, caramel și mosc s-au legat de minune în cei peste 15 ani cât s-a “odihnit” în sticle vinul din acest vestit soi românesc. 


  • Asocieri culinare: Creveţi, somon, piept de pui, foie gras, brânzeturi Roquefort şi, la desert, tarte de fructe, prăjituri cu migdale şi cremă de zahăr ars.

  • Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C


238 Lei





Caracteristici

  • Soi
    Tămâioasă Românească
  • Capacitate
    750 ml
  • Culoare
    galben auriu, limpede
  • Treaptă de calitate
    DOC
  • Areal viticol
    Pietroasa
  • Tip
    Dulce
  • Tărie alcoolică
    11.5%
  • An recoltă
    2001
  • Maturare şi învechire
    Înainte de comercializare, acest vin a fost învechit timp de peste 15 ani în sticlă, după o prealabilă maturare în budane de lemn.
  • Fermentare
    Minim 48 ore macerare prefermentativă la temperatura de 16-18 grade, pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare tradiţională.
  • Note olfactive
    O remarcabilă complexitate aromatică în care aroma florilor de trandafir este delicat nuanţată de note dulci de fagure de miere de albine datorate învechirii.
  • Note gustative
    Prin maturare şi învechire, acest vin devine o poveste a simţurilor prin adăugarea notelor de caramel şi mosc.
  • Soi:
    Tămâioasă Românească
  • Capacitate:
    750 ml
  • galben auriu, limpede
  • Treaptă de calitate:
    DOC
  • Areal viticol:
    Pietroasa
  • Tip:
    Dulce
  • Tărie alcoolică:
    11.5%
  • An recoltă:
    2001
  • Maturare şi învechire:
    Înainte de comercializare, acest vin a fost învechit timp de peste 15 ani în sticlă, după o prealabilă maturare în budane de lemn.
  • Fermentare:
    Minim 48 ore macerare prefermentativă la temperatura de 16-18 grade, pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare tradiţională.
  • Note olfactive:
    O remarcabilă complexitate aromatică în care aroma florilor de trandafir este delicat nuanţată de note dulci de fagure de miere de albine datorate învechirii.
  • Note gustative:
    Prin maturare şi învechire, acest vin devine o poveste a simţurilor prin adăugarea notelor de caramel şi mosc.

Review-uri

0


0 review-uri
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stele
Autentifică-te pentru a adăuga un review

Login

Întrebari şi răspunsuri

Autentifică-te pentru a adăuga o întrebare.

Login

Produse din aceeaşi gamă

Produse similare