Tămâioasă Românească
alb | dulce
Tămâioasa Românească este vinul select pe care-l cauți. Medaliat cu aur, acest vin dulce e versatil și poate acompania aperitive, feluri principale pretențioase, dar și deserturi. Notele de trandafir, fagure de miere, caramel și mosc s-au legat de minune în cei peste 15 ani cât s-a “odihnit” în sticle vinul din acest vestit soi românesc.
- Asocieri culinare: Creveţi, somon, piept de pui, foie gras, brânzeturi Roquefort şi, la desert, tarte de fructe, prăjituri cu migdale şi cremă de zahăr ars.
- Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C
Caracteristici
-
SoiTămâioasă Românească
-
Capacitate750 ml
-
Culoaregalben auriu, limpede
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolPietroasa
-
TipDulce
-
Tărie alcoolică11.5%
-
An recoltă2001
-
Maturare şi învechireÎnainte de comercializare, acest vin a fost învechit timp de peste 15 ani în sticlă, după o prealabilă maturare în budane de lemn.
-
FermentareMinim 48 ore macerare prefermentativă la temperatura de 16-18 grade, pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare tradiţională.
-
Note olfactiveO remarcabilă complexitate aromatică în care aroma florilor de trandafir este delicat nuanţată de note dulci de fagure de miere de albine datorate învechirii.
-
Note gustativePrin maturare şi învechire, acest vin devine o poveste a simţurilor prin adăugarea notelor de caramel şi mosc.
-
Soi: Tămâioasă Românească -
Capacitate: 750 ml -
galben auriu, limpede
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Pietroasa -
Tip: Dulce -
Tărie alcoolică: 11.5% -
An recoltă: 2001 -
Maturare şi învechire: Înainte de comercializare, acest vin a fost învechit timp de peste 15 ani în sticlă, după o prealabilă maturare în budane de lemn. -
Fermentare: Minim 48 ore macerare prefermentativă la temperatura de 16-18 grade, pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare tradiţională. -
Note olfactive: O remarcabilă complexitate aromatică în care aroma florilor de trandafir este delicat nuanţată de note dulci de fagure de miere de albine datorate învechirii. -
Note gustative: Prin maturare şi învechire, acest vin devine o poveste a simţurilor prin adăugarea notelor de caramel şi mosc.