Tămâioasă Românească

Tămâioasa Românească este vinul select pe care-l cauți. Medaliat cu aur, vinul dulce e versatil și poate acompania aperitive, feluri principale pretențioase, dar și deserturi. Notele de trandafir, fagure de miere, caramel și mosc s-au legat de minune în cei peste 10 ani de maturare și învechire ai acestui vestit soi românesc. Un vin dintr-un soi autohton valoros, transformat de trecerea timpului într-o capodoperă de culoare, gust și aroma, ce te invită să te bucuri de viață!
-
- Asocieri culinare: Creveţi, somon, piept de pui, foie gras, brânzeturi Roquefort şi, la desert, tarte de fructe, prăjituri cu migdale şi cremă de zahăr ars.
-
- Temperatura recomandată de servire: 8-10⁰C
238 Lei
garanție ambalaj 0.50 lei/sticlă
Acestui produs i se aplică garanția ambalajului în valoare de 0.50 lei pe sticlă.
Caracteristici
-
SoiTămâioasă Românească
-
Capacitate750 ml
-
Culoaregalben auriu, limpede
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolPietroasa
-
TipDulce
-
Tărie alcoolică12%
-
An recoltă2014
-
Maturare şi învechireÎnainte de comercializare, acest vin a fost maturat si învechit timp de peste 10 ani, completând paleta gusto-olfactivă caracteristică soiului, cu un inegalabil "bouquet".
-
FermentareMinim 48 ore macerare prefermentativă la temperatura de 16-18 grade, pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperatură controlată.
-
Note olfactiveO remarcabilă complexitate aromatică în care aroma florilor de trandafir este delicat nuanţată de note dulci de fagure de miere de albine datorate învechirii.
-
Note gustativePrin maturare şi învechire, acest vin devine o poveste a simţurilor prin adăugarea notelor de caramel şi mosc.
-
Soi: Tămâioasă Românească -
Capacitate: 750 ml -
galben auriu, limpede
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Pietroasa -
Tip: Dulce -
Tărie alcoolică: 12% -
An recoltă: 2014 -
Maturare şi învechire: Înainte de comercializare, acest vin a fost maturat si învechit timp de peste 10 ani, completând paleta gusto-olfactivă caracteristică soiului, cu un inegalabil "bouquet". -
Fermentare: Minim 48 ore macerare prefermentativă la temperatura de 16-18 grade, pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperatură controlată. -
Note olfactive: O remarcabilă complexitate aromatică în care aroma florilor de trandafir este delicat nuanţată de note dulci de fagure de miere de albine datorate învechirii. -
Note gustative: Prin maturare şi învechire, acest vin devine o poveste a simţurilor prin adăugarea notelor de caramel şi mosc.
