Tămâioasă Românească

Tămâioasa Românească este vinul care a decantat şi rafinat notele olfactive ale dulceţii din petale de trandafir. Unicitatea sa aromatică şi echilibrul vinului sunt doar două dintre motivele pentru care acestui vin i-au fost conferite multiple medalii la competiţiile de profil.
-
- Asocieri culinare: Aperitive, feluri principale, deserturi cu specific oriental şi tradiţional românesc.
-
- Temperatura recomandată de servire: 10-11⁰C

Caracteristici
-
SoiTămâioasă Românească
-
Capacitate750 ml
-
CuloareGalben pai
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolHuşi
-
TipDulce
-
Tărie alcoolică12%
-
An recoltă2018
-
Maturare şi învechireMaturare şi învechire la sticlă minim 6 luni înainte de a fi comercializat.
-
Fermentare2-3 zile macerare prefermentativă pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperatura dirijată 10-12⁰C.
-
Note olfactiveArome florale, iasomie, muşeţel, mentă și busuioc; note dulci de miere de salcâm şi de fagure.
-
Note gustativeMiere, mentă şi busuioc.
-
Soi: Tămâioasă Românească -
Capacitate: 750 ml -
Galben pai
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Huşi -
Tip: Dulce -
Tărie alcoolică: 12% -
An recoltă: 2018 -
Maturare şi învechire: Maturare şi învechire la sticlă minim 6 luni înainte de a fi comercializat. -
Fermentare: 2-3 zile macerare prefermentativă pentru extracţie aromatică, urmată de fermentare la temperatura dirijată 10-12⁰C. -
Note olfactive: Arome florale, iasomie, muşeţel, mentă și busuioc; note dulci de miere de salcâm şi de fagure. -
Note gustative: Miere, mentă şi busuioc.
