Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este un vin “muncit” – petrece 4-6 luni la maturare în barrique, apoi o perioadă de încă 6 luni, în sticle, la învechire. Așa se obțin culoarea de roșu granat și aromele fructate, de afine, cireșe negre, coacăze roșii și ciocolată amăruie. Lor li se adaugă, când îl guști, note de ghimbir și cuișoare. Gustă-l lângă un preparat la grătar sau deschide o sticlă alături de brânzeturi condimentate precum Roquefort și Gorgonzola.
-
- Asocieri culinare: Grătare din carne de porc și de vită, vânat, brânzeturi cu nuanțe condimentate: Roquefort și Gorgonzola.
-
- Temperatura recomandată de servire: 17-18⁰C

Caracteristici
-
SoiCabernet Sauvignon
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoșu granat
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipSec
-
Tărie alcoolică14%
-
Maturare şi învechireMaturare în barique 4-6 luni, urmată de învechire la sticlă de minim 6 luni.
-
Fermentare4 zile macerare prefermentativă pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 5 zile macerare post-fermentativă pentru definitivarea proceselor extractive. Fermentare la temperatura controlată de 22-24 grade
-
Note olfactiveNote vegetale şi fructate, dominante fiind aromele de afine, cireşe negre, coacăze roşii şi ciocolata amăruie.
-
Note gustativeVişine coapte, coacăze, note de ghimbir şi cuişoare.
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute.
-
Soi: Cabernet Sauvignon -
Capacitate: 750 ml -
Roșu granat
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 14% -
Maturare şi învechire: Maturare în barique 4-6 luni, urmată de învechire la sticlă de minim 6 luni. -
Fermentare: 4 zile macerare prefermentativă pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 5 zile macerare post-fermentativă pentru definitivarea proceselor extractive. Fermentare la temperatura controlată de 22-24 grade -
Note olfactive: Note vegetale şi fructate, dominante fiind aromele de afine, cireşe negre, coacăze roşii şi ciocolata amăruie. -
Note gustative: Vişine coapte, coacăze, note de ghimbir şi cuişoare. -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute.
