Merlot
roşu | demisec
Merlot este un vin roșu demisec cu note fructate de mure și zmeură, secondate de note condimentate de cuișoare. Notele aromatice susținute de o aciditate echilibrată, îi conferă acestui vin complexitate și finețe. Echilibrat și fin, se potrivește la un meniu vânătoresc sau alături de preparate din carne roșie. Maturat în budane de stejar minim 24 de luni și învechit în sticle încă 12, vinul și-a păstrat culoarea roșie, în care timpul a început să adauge delicate tușe cărămizii.
- Asocieri culinare: Preparate vânătorești și alte cărnuri roșii
- Temperatura recomandată de servire: 18⁰C
Caracteristici
-
SoiMerlot
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoșu
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipDemisec
-
Tărie alcoolică13.5%
-
An recoltă2015
-
Maturare şi învechireMaturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni.
-
Fermentare5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini.
-
Note olfactiveArome de mure și zmeură, secondate de note condimentate de cuișoare de cireșe negre sălbatice, fragi, zmeură şi afine, cu note discrete de migdale.
-
Note gustativeDa, minim 10 minute
-
Soi: Merlot -
Capacitate: 750 ml -
Roșu
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Demisec -
Tărie alcoolică: 13.5% -
An recoltă: 2015 -
Maturare şi învechire: Maturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni. -
Fermentare: 5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. -
Note olfactive: Arome de mure și zmeură, secondate de note condimentate de cuișoare de cireșe negre sălbatice, fragi, zmeură şi afine, cu note discrete de migdale. -
Note gustative: Da, minim 10 minute