Fetească Neagră

Feteasca Neagră este un vin roșu sec, catifelat, cu arome de prune uscate, în care sunt bine integrate note condimentate de scorțișoară şi cuișoare. Elegant şi echilibrat, este recomandat a fi servit la o temperatură cuprinsă între 16-18º C, în compania unor meniuri rafinate din carne de vită, porc sau berbec, ori alături de un platou de brânzeturi.
-
- Asocieri culinare: carne de vită, porc sau berbec, brânzeturi.
-
- Temperatura recomandată de servire: 16-18º C
83 Lei
garanție ambalaj 0.50 lei/sticlă
Acestui produs i se aplică garanția ambalajului în valoare de 0.50 lei pe sticlă.
Caracteristici
-
SoiFetească Neagră
-
Capacitate750 ml
-
Culoareroșu cu discrete reflexe cărămizii
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipSec
-
Tărie alcoolică13.0%
-
An recoltă2017
-
Maturare şi învechireMaturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni.
-
Fermentare4-5 zile macerare pre-fermentativă pe boștină pentru extracția de culoare și a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracției de tanini.
-
Note olfactiveArome de prune uscate cu note discrete de cuișoare şi scorțișoară
-
Note gustativeCatifelat, prune şi coacăze negre, cu aciditate echilibrată. Elegant, cu post gust lung.
-
Decantare/ AerisireDa, minim 10 minute.
-
Soi: Fetească Neagră -
Capacitate: 750 ml -
roșu cu discrete reflexe cărămizii
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Sec -
Tărie alcoolică: 13.0% -
An recoltă: 2017 -
Maturare şi învechire: Maturare în budane de stejar timp de minim 24 luni, urmată de învechire în sticlă minim 12 luni. -
Fermentare: 4-5 zile macerare pre-fermentativă pe boștină pentru extracția de culoare și a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracției de tanini. -
Note olfactive: Arome de prune uscate cu note discrete de cuișoare şi scorțișoară -
Note gustative: Catifelat, prune şi coacăze negre, cu aciditate echilibrată. Elegant, cu post gust lung. -
Decantare/ Aerisire: Da, minim 10 minute.
