Pinot Noir
roşu | demisec
Pinot Noir este un vin roșu-cărămiziu, demisec. Savurează-l la o temperatură de 16-18⁰C, numai așa îi vei descoperi nuanțe fructate de vișine, cireșe si note de violete! Nu uita să mai aduci pe masă și bunătăți din carne roșie și deserturi.
- Asocieri culinare: Aperitive, carne roşie, deserturi
- Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C
Caracteristici
-
SoiPinot Noir
-
Capacitate750 ml
-
CuloareRoşu cu reflecte cărămizii
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolCoteşti
-
TipDemisec
-
Tărie alcoolică12.5%
-
Fermentare4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatură controlată.
-
Note olfactiveDelicat şi armonios, cu nuanţe fructate de vişine, cireşe şi note de violete.
-
Soi: Pinot Noir -
Capacitate: 750 ml -
Roşu cu reflecte cărămizii
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Coteşti -
Tip: Demisec -
Tărie alcoolică: 12.5% -
Fermentare: 4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatură controlată. -
Note olfactive: Delicat şi armonios, cu nuanţe fructate de vişine, cireşe şi note de violete.