Tămâioasă Românească
alb | dulce
Tămâioasa Românească este vinul dulce şi aromat care iţi oferă o incredibilă complexitate aromatică în fiecare picătură. Este vinul care are capacitatea de a se reinventa gustativ în funcţie de asocierile culinare pe care le faci. Pune-l în valoare şi bucură-te de o experienţă inedită când combini aromele de trandafir, mentă, ananas şi pepene galben cu foie-gras, coaste de porc caramelizate sau când te relaxezi în compania unui tort de ciocolată sau de caramel din belșug.
- Asocieri culinare: Aperitive şi feluri principale cu note dulci şi condimentate pe bază de foie-gras, vită sau porc, dar şi în compania deserturilor cu ciocolată şi caramel.
- Temperatura recomandată de servire: 10-11⁰C
Caracteristici
-
SoiTămâioasă Românească
-
Capacitate750 ml
-
CuloareGalben verzui
-
Treaptă de calitateDOC
-
Areal viticolHuşi
-
TipDulce
-
Tărie alcoolică11.5%
-
Maturare şi învechireÎnvechire la sticlă minim 6 luni înainte de a fi comercializat.
-
FermentareStrugurii sunt recoltaţi selectiv şi culeşi manual. După dezciorchinare şi zdrobire, se face o macerare la temperatura de maxim 10 grade, timp de 48-72 de ore. Fermentarea se face la temperatură controlată cuprinsă între 10-12⁰C.
-
Note olfactiveNote florale de trandafir sălbatec şi izmă perfect echilibrate de notele fructate de ananas şi pepene galben.
-
Note gustativeComplexitate aromatică ce-i conferă eleganţă şi rafinament, perfect echilibrată de zahărul rezidual, post gust lung.
-
Soi: Tămâioasă Românească -
Capacitate: 750 ml -
Galben verzui
-
Treaptă de calitate: DOC -
Areal viticol: Huşi -
Tip: Dulce -
Tărie alcoolică: 11.5% -
Maturare şi învechire: Învechire la sticlă minim 6 luni înainte de a fi comercializat. -
Fermentare: Strugurii sunt recoltaţi selectiv şi culeşi manual. După dezciorchinare şi zdrobire, se face o macerare la temperatura de maxim 10 grade, timp de 48-72 de ore. Fermentarea se face la temperatură controlată cuprinsă între 10-12⁰C. -
Note olfactive: Note florale de trandafir sălbatec şi izmă perfect echilibrate de notele fructate de ananas şi pepene galben. -
Note gustative: Complexitate aromatică ce-i conferă eleganţă şi rafinament, perfect echilibrată de zahărul rezidual, post gust lung.