Filtrează
După categorie
Vin liniștit | Vin spumant | Vinars | Băuturi spirtoase | Oţet | Promoții | Accesorii |

Culoare

Asocieri culinare
Carne roşie | Desert | Salată | Fructe de mare | Peşte | Aperitive | Carne albă |
Tip
Sec | Demisec | Demidulce | Dulce | Brut |

  
Fetească Neagră


5    1 review-uri
roşu | sec

Feteasca Neagră este un vin roșu sec, catifelat tocmai grație maturării în barrique, timp de cel puțin 6 luni, urmată de învechire la sticlă. Pregătește-te să fii incitat de aroma de prune uscate și vanilie, plus notele condimentate de scorțișoară și cuișoare, atât de bine integrate. Savurează-l la 16-18⁰C, însoțit de mâncăruri tradiționale românești din carne de porc, vită sau oaie, dar și alături de brânzeturi afumate și maturate.


  • Asocieri culinare: Mâncăruri tradiţionale româneşti din carne de porc, vită sau oaie, dar şi alături de brânzeturi afumate şi maturate.

  • Temperatura recomandată de servire: 16-18⁰C


31 Lei





Caracteristici

  • Soi
    Fetească Neagră
  • Capacitate
    750 ml
  • Culoare
    Roşu cu reflexe vişinii
  • Treaptă de calitate
    DOC
  • Areal viticol
    Coteşti
  • Tip
    Sec
  • Tărie alcoolică
    14%
  • Maturare şi învechire
    Vin extractiv şi catifelat datorită lentei maturări în barique timp de minim 6 luni, urmată de învechire la sticlă.
  • Fermentare
    4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată curpinsă între 18-22⁰C.
  • Note olfactive
    Vin fructat cu note dominante de prune şi coacăze negre din care răzbat note condimentate de vanilie, scorţişoară şi cuişoare.
  • Note gustative
    Notele condimentate ale vinului susţin şi îmbracă notele fructate, îi conferă echilibru şi corp. Post gust mediu-lung, în care notele aromatice se decantează căpătând valenţe noi, memorabile.
  • Decantare/ Aerisire
    Da, minim 10 minute.
  • Soi:
    Fetească Neagră
  • Capacitate:
    750 ml
  • Roşu cu reflexe vişinii
  • Treaptă de calitate:
    DOC
  • Areal viticol:
    Coteşti
  • Tip:
    Sec
  • Tărie alcoolică:
    14%
  • Maturare şi învechire:
    Vin extractiv şi catifelat datorită lentei maturări în barique timp de minim 6 luni, urmată de învechire la sticlă.
  • Fermentare:
    4-5 zile macerare prefermentativă pe boştină pentru extracţia de culoare şi a componentelor aromatice, urmate de 3-4 zile macerare post-fermentativă pentru finalizarea extracţiei de tanini. Fermentare la temperatura controlată curpinsă între 18-22⁰C.
  • Note olfactive:
    Vin fructat cu note dominante de prune şi coacăze negre din care răzbat note condimentate de vanilie, scorţişoară şi cuişoare.
  • Note gustative:
    Notele condimentate ale vinului susţin şi îmbracă notele fructate, îi conferă echilibru şi corp. Post gust mediu-lung, în care notele aromatice se decantează căpătând valenţe noi, memorabile.
  • Decantare/ Aerisire:
    Da, minim 10 minute.

Review-uri

5


1 review-uri
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stele
Autentifică-te pentru a adăuga un review

Login

Întrebari şi răspunsuri

Autentifică-te pentru a adăuga o întrebare.

Login

Produse din aceeaşi gamă

Produse similare